tiistai 3. kesäkuuta 2014

Mette SPA1!!!!



















Jeeeeee!! Mette Maarit yllätti totaalisesti taippareissa viime torstaina ja suoritti jokaisen osa-alueen hyväksytysti läpi! <3 Kyllä oli hymy huulilla koko automatkan kotiin ja vielä loppu illankin :) Treenit ovat siis tuottaneet tulosta. Koe alkoi aamulla kokoontumisella majalla Pöytyällä. Siellä oli sosiaalinen käyttäytyminen eli tuomari kävi kaikki koirat läpi rapsuttelemassa ja katsomassa miten he suhtautuvat vieraisiin ihmisiin. Siinä samassa annettiin koirien haistella kokeen muita koiria ja kaikki meni hyvin.
Siitä sitten lähdettiin autoilla metsään. Ensimmäisenä suoritettiin jälki. Olimme suoritusnumerolla kaksi.Meidän jälkiliina ei kelvannut tuomarille koska se oli liian pitkä niin lainasin Marjolta liinaa. Mette jäljesti todella hyvin, ehkä turhan kovaa vauhtia mielestäni ja pelkäsin vauhdin vielä kostautuvan mutta jälki sujui alusta loppuun asti hyvin. Jäljen päässä oli fasaani josta Mette innostui :)
Jäljen jälkeen odoteltiin että kaikki suorittavat sen ja sitten siirryttiin hakualueelle. Mette lähti hakuun kovalla vauhdilla ja teki ilmavainuista hakua n. 10-30metrin säteellä. Kävi välillä minun luona, jonka jälkeen lähetin Meten uudelleen hakuun. Välillä nokka kävi myös maassa, ettei ihan pelkäksi ilmavainuksi mennyt. Haun loppupuolella käveltiin tielle päin ja Mette näki tiellä ihmisen joka kuvasi meidän suoritusta ja meni hänen luo. Kutsuttaessa tuli kuitenkin suoraan luokse ja meni sivulle istumaan :D
Viimeisenä oli vesityö. Uimapaikka oli metsän keskellä oleva pieni lammikko, jonka halkaisija oli n.10m. Täytyi siis heittää riistapukki lähes vastarannalle, jotta riittävä matka tuli täyteen. Ranta syveni melko hitaasti, joten osasin hieman pelätä jo etukäteen sitä mitä meille kävisi. Heitin riistapukin ja päästin Meten noutamaan, Mette lähti kauhealla vauhdilla ja haki pukin, palauttaessa kun jalat ylttivät maahan halusi Mette ravistaa ja pukki tippui suusta :o Tässä vaiheessa katsoin vain että se on niin kaukana etten yllä siihen ja päätin antaa Metelle uuden innostavan käskyn, jotta se toisi pukin kuivalle maalle asti. Ja sehän toi, suoraan käteen vieläpä :))) Mette pääsi vielä muutaman kerran uimaan ja noutamaan oman suorituksensa jälkeen kun muutama koira jätti pukit noutamatta. Tämän jälkeen päästiin jännäämään tuloksia!

29.5.2014 Spanielien taipumuskoe, Pöytyä
tuomari: Jarkko Wiklund

Mette SPA1 (=hyväksytty)

Sosiaalinen käyttäytyminen: Yleiskuva iloinen ja sosiaalinen. Suhtautuu hyvin toisiin koiriin ja normaalisti ihmisiin.

 Haku ja laukaus: Riittävän laajaa ja innokasta, maa- ja ilmavainuista. Yhteistyö hyvää. Laukauksesta innostuu.

Jäljestys: Maavainuinen. Varmaa siksakkia jäljen päällä. Kaato kiinnosti.

Vesityö: Ui halukkaasti ja toi pukin ohjaajalle.

Tottelevaisuus: Erittäin hyvää.

Yhteistyö ja yleisvaikutelma: Tehokas pari.

Kokonaisarvosana: HYVÄKSYTTY


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti