torstai 28. heinäkuuta 2011

Hertta SPA1!!

Hertan kanssa Springerspanielit ry:n järjestämissä taippareissa. Aika vähillä treeneillä mentiin kokeeseen mutta hyvin näytti menevän. Eli Hertalle tuloksena SPA1 eli hyväksytty. Tuomarina kokeessa toimi Simo Syrilä.

Aloitimme sosiaalisella käyttytymisellä, eli koirat ringissä ja tuomari kiersi tutustumassa koiriin vuorotellen. Hertta otti tuomatin iloisesti vastaan, vähän oli ehkä "vaisumpi" mitä yleensä mutta itseäkin kyllä jännitti että ehkä se vaistosi sen siitä. :)

Sen jälkeen lähdettiin autoilla metsään, jossa tarkoituksena tehdä ensin hakutyö ja sitten jälki. Olimme numerolla 5. Annoin Hertan olla aika pitkään autossa, jottei väsyttäisi itseään ennen suoritusta. Metsään mennessä mulla ei ollut juuri mitään käsitystä edes mitä sen koiran pitäisi siellä tehdä, mutta ilmeisesti Hertan luontaiset taipumukset riitti :D Metsässä oli tuomari, minä ja koira. Päästin Hertan irti ja samantien se alkoi tekemään siksak kuviota nenä maassa  n. 0-15m päässä minusta. Sitten tuomari ampui. Hertta pysähtyi ja hyppäsi kaksi kertaa ilmaan loikalla "mihin putosi?" ja jatkoi hakutyöskentelyä, nyt laajentaen vielä n. 10m. :D Tuomari käski kutsua koiran ja Hertta tuli heti luokse.

Kun kaikki olivat menneet haun, siirryimme jälkipaikalle. Hertan jälki oli suhteellisen kuivassa ja helppokulkuisessa maastossa. Hengittää ei juuri voinut jäljen aikana koska joka puolella oli järkyttävä määrä mäkäräisiä :D Hertta aloitti jäljen varovasti. Mutta kannustuksesta jatkoi työtä eikä kyllä sen jälkeen juuri tarvinnut kannustaa :) Tuuli oli aika kova myös metsässä, ja se varmaan (ehkä) osittain haittasi jäljestystyötä. Mutta reippaalla vauhdilla mentiin loppumatka. Tätä vähän aluksi pelkäsin kun kuulin että jälki on vedetty fasaanilla. Hertta ei muistaakseni ole nähnyt aikoihin fasaania, pentuna viimeksi. Löysi kaadolle ja nuuhki sitä innoissaan :)

Tämän jälkeen siirryttiin Kokemäen joelle, jossa oli helppo ranta mutta kova virtaus. Päästin Hertan irti ja otin istumaan sivulle. Tosin samantien kun pukki tipahti veteen lähti koirakin kauheella vauhdilla perään :D Pukki meni aika paljon virran mukana mutta Hertta sai noudettua sen ja toi sen rantaan. Pudotti sitten suoraan mun jalkoihin sen riistapukin. Ollaan just treenattu tätä käteen palautusta monta viikkoa mutta nyt tietty just ei sitten tuonut :(

Jännittyneenä siinä sitten odoteltiin seuraava tunti tulosten julkistamista ja en kyllä osannut sanoa yhtään menikö läpi vai ei, kun en tiennyt mitä vaaditaan. Mutta läpihän se meni seuraavin arvosteluin:


Sosiaalinen käyttäytyminen:
Ystävällinen ja tuttavallinen yksilö.

Haku ja laukaus:
Tekee sopivan laajaa hakukuviota. Innokas maavainuinen työskentely. Laukauksesta pysähtyy ja innostuu.

Jäljestys:
Maa- ja ilmavainuinen nopea työskentely. Hiukan pyöriskelyä jäljen molemmin puolin, joskin tuuli saattoi haitata. Kaato kiinnosti.

Vesityö:
Innokas uimari. Toi pukin.

Tottelevaisuus:
Hyvä.

Yhteistyö ja yleisvaikutelma:
Yhteistyö toimii hyvin. Miellyttävä kokonaisuus.


Mukava päivä kaiken kaikkiaan kokeessa. Mukavia ihmisiä ja koiria ja koko päivän oli oikein leppoisa tunnelma :)

1 kommentti: